close
Категории
  1. Начало >
  2. Блог >
  3. Правила за нанасяне на парфюм, за да усилим максимално трайността му

Правила за нанасяне на парфюм, за да усилим максимално трайността му

категории: Парфюми

качена на: 27 Apr 2021

article

В света на ароматите често единственото, на което обръщаме внимание, е благоуханието на парфюма – дали ни допада, дали отговаря на личния ни стил, дали продуктът, на който сме се доверили, отговаря на изискано и високо качество.

 

И докато безспорно гореспоменатите въпроси определено са от съществено значение, то днес ни се иска да обърнем внимание на друг казус от ежедневната парфюмна употреба – как се нанася парфюм?

 

 

Защо нанасянето на парфюм е важно и следва да сме запознати с някои особености?

 

Знаете ли, че правилното нанасяне и пръскане на парфюмите имат пряко отношение към тяхната дълготрайност? Със сигурност, веднага след уханието на един аромат, се интересуваме от времето, в което бихме могли да се наслаждаваме на есенцията върху кожата ни. Затова и специалистите парфюмеристи отделят време, за да хвърлят известна яснота върху този въпрос.

 

парфюми

 

Правилното съхранение на един аромат и правилното му нанасяне са от ключово значение за цялостното благоуханно изживяване. Не бихме могли да разчитаме на пълното разгръщане на есенцията, ако сме допуснали сериозни грешки в начина, по който я впръскваме.

 

Подготвили сме ви няколко правила, които да следвате – доказано ще преоткриете света на ароматите.

 

 

Кога е препоръчително да нанасяме парфюм?

 

Специалистите са категорични по този въпрос – за да се радвате през деня на любимия си аромат, то е препоръчително да впръскате от благоуханието рано сутрин, непосредствено след взимане на душ. Топлата вода има свойството да отваря порите и по този начин ароматът ще съумее да се задържи по кожата ви за по-дълго време. Влагата пък ще спомогне за „заключване“ на есенцията, което също ще позволи на уханието на парфюма да се долавя за дълги часове.

 

 

Бихме ли могли да комбинираме любимия си парфюм с други козметични продукти за тяло?

 

Отговорът на този въпрос следва да поеме в две посоки. Първо, ако искате значително да увеличите трайността на предпочитания от вас парфюм, то е изключително добра идея да го комбинирате с продукти за тяло от същата серия. Душ гелове и лосиони, носещи характерните за аромата нотки ще ви донесат още по-дълготрайно ухание.

 

Ако пък предпочитате да използвате други продукти за тяло, то е препоръчително да изберете такива без добавени аромати, тъй като рискувате различните есенции да се „сблъскват“ и взаимно да си пречат.

 

 

По кои места на тялото е най-добре да пръскаме парфюм?

 

Разбира се, един от най-важните въпроси, касаещи употребата на парфюми, се корени именно в местата по тялото, където е най-добре да нанасяме продукта.

 

нанасяне на парфюм

 

Изберете пулсиращите зони от тялото си като врата и китките например – това допълнително ще спомогне за разпространяването на аромата. Зоните зад ушите, зад лактите и зад коленете също са сред местата, които са изключително подходящи за пръскане с парфюм. Идея е да ароматизирате и косата си – впръсквайте от есенцията върху четката си и срешете нежно.

 

Създайте своеобразен парфюмен облак и преминете през него, преди да облечете дрехите си за деня – впръскайте няколко пъти от любимия си аромат във въздуха и просто преминете през парфюмните частици. Изчакайте няколко минути, за да се абсорбира есенцията от кожата ви.

 

 

Кои са най-често допусканите грешки, когато нанасяме парфюм?

 

За съжаление, никак не сме застраховани от допускане на грешки, когато става дума за нанасяне на аромат. Ето кои стъпки задължително да избягвате, ако искате за максимално дълго време да се наслаждавате на любимия си парфюм:

 

  • Не разтърквайте китките си, след като се впръснали от парфюма – погрешно смятаме, че това спомага на есенцията да се разнесе, но всъщност унищожаваме молекулярния й баланс;
  • Не пръскайте от парфюма върху дрехите си – мястото, където парфюмните молекули съумяват да се абсорбират, е кожата; пръскането на парфюм върху дрехите и тъканите може да доведе до образуването на мазни петна, поради наличието на масла в съдържанието;
  • Не смесвайте аромати – този подход може да доведе до неутрализиране на някои от съставките и със сигурност няма да сте доволни от финалния резултат;

 

Надяваме се да сме били полезни, предоставяйки ви някои насоки и полезни съвети, свързани с нанасянето и ползването на парфюм.

Споделете: