close
Категории
  1. Начало >
  2. Блог >
  3. Парфюмите с имена на цветя, които да изберем за пролетта

Парфюмите с имена на цветя, които да изберем за пролетта

категории: Парфюми

качена на: 21 May 2021

article

Едва ли ще е изненада да кажем, че пролетта ни въздейства изключително вдъхновяващо – прекрасното време навън, слънчевите лъчи и повечето поводи за прекарване на мигове на открито със сигурност предначертават доброто ни настроение.

 

И тъй като винаги бихме искали да изглеждаме прелестно, особено когато сме най-щастливи, селектирахме днес няколко парфюма с имена на цветя, посветени на дамската елегантност. Всеки един от тези аромати перфектно се вписва в пролетната тематика и наистина нямаме търпение да ви запознаем с божествените есенции. Кой знае – току виж ви помогнем при откриването на следващия любим парфюм?

 

 

Цветята са категоричните главни герои днес

 

Всеизвестен факт е, че в повечето парфюми на пазара успяваме да открием флорални акорди, но онова, което отреди на долуизброените есенции място в днешната ни селекция, е фактът, че цветята изпълняват главната роля в благоуханния ансамбъл.

 

Наличието на цветя с невероятно ухание превръща ароматните композиции в истински бижута – считаме, че това безспорно е брилянтният акомпанимент на изящната визия на всяка дама. Ако и вие сте нетърпеливи да се запознаете отблизо с тези великолепни дамски парфюми, то нека не губим и минутка повече – приветстваме ви в света на цветята!

 

 

Невъзможно е да пропуснем кралицата-роза, говорейки за цветя

 

Ароматното и разкошно цвете намира своето местенце в композициите на не един и два аромата.

 

 

Guerlain Aqua Allegoria Rosa Rosa

Розата и божурът са главните действащи лица в това невероятно парфюмно съчетание от френския моден гигант. Специално създадено за чувствените и нежни дами, този парфюм категорично ще завладее съзнанието ви и в неговата компания ще се чувствате по-прекрасно от всякога. В състава му откриваме:

 

  • Бергамот, касис, лимон и личи;
  • Роза и божур;
  • Бял мускус в базата;

 

Guerlain Aqua Allegoria Rosa Rosa & Christian Dior Miss Dior Rose N’Roses

 

Christian Dior Miss Dior Rose N’Roses

Christian Dior в продължение на дълги години печели едно от челните места в парфюмерията със своя дамски Miss Dior, но за днешната селекция сме ви подготвили лимитирания му вариант. Изящното присъствие на рози в есенцията я правят повече от подходяща за пролетта. В съдържанието се опияняваме и още от:

 

  • Роза „Дамасцена“ и италианска мандарина;
  • Здравец и кора от бергамот;
  • Бял мускус в основата;

 

 

Орхидеи и жасмин за сладост, чувственост и изящество през пролетта

 

Не можем да останем равнодушни пред нежността, излъчвана от цветя като орхидеята и жасминът. За щастие открихме два аромата, чиито главни герои са именно тези цветя. Препоръчваме ги за дамите, които се наслаждават на ефирността и ласкавото притегателно парфюмно въздействие.

 

 

Karl Lagerfeld Fleur D’Orchidee

Божествен дамски аромат, построен около изящните акорди на орхидеята – едно от най-любимите и предпочитани цветни ухания. От марката Карл Лагерфелд са се постарали да създадат парфюм, изцяло обрисуващ същността на истинската дама. И успяват – парфюмът е изтъкан от множество нежни съставки:

 

  • Грейпфрут и нероли;
  • Розов пипер, орхидея и жасмин;
  • Кедър, тонка и пачули;

 

 

Givenchy Dahlia Divin

Ориенталско-флоралното предложение на марката намира местенце в личните колекции на много дами, ценящи изисканата и оригинална парфюмерия. Както и при останалите ароматни предложения, така и тук биваме впечатлени от чудния подбор на съставките:

 

  • Във връхните нотки срещаме уханието на слива;
  • В сърцевината се разгръщат акорди от жасмин и бели цветя;
  • В базата откриваме сандалово дърво и ветивер;

 

Karl Lagerfeld Fleur D’Orchidee & Givenchy Dahlia Divin & Bvlgari Splendida Tuberouse Mystique

 

Завършваме с изкусително предложение, акцентиращо върху невероятната тубероза

 

За повече драматизъм, обаяние и магнетизъм подбрахме парфюм, който построява композицията си с реверанс към туберозата. Идеален е за дами, устремени, мечтателни и неспиращи се пред нищо, докато не постигнат целите си.

 

 

Bvlgari Splendida Tuberouse Mystique

От Булгари със сигурност са умело да уловят чувствената приказност, така характерна за пролетта. Никак не е случайно, че избират именно аромата на тубероза – това цвете се характеризира с плътно и запомнящо се благоухание. В съдържанието на парфюма се радваме на присъствието на:

 

  • Касисът обрисува характерната свежест на връхните нотки;
  • В сърцевината долавяме вдъхновяващия аромат на тубероза;
  • Базата е изградена от акорди от ванилия и смирна;

 

 

Надяваме се да сме успели да заинтригуваме вниманието ви, споделяйки за някои от най-прекрасните и вдъхновяващи флорални аромати. Гарантираме, че с тези благоухания неминуемо ще успеете да привлечете вниманието на околните – визията ви ще бъде изключително блестяща и очарователна.

Споделете: